Aan het werk met Lightroom Mobile en Lightroom CC

Hans Frederiks

Hans Frederiks is journalist en fotograaf en redacteur van het blog van computercreatief.nl. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van computer, van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie, wat onder andere te zien is op www.thefredlees.com. Zijn panorama’s zijn te koop bij www.panoramawarehouse.com. Zijn verdere werk vind je op hansfrederiks.com.

3 reacties

 1. Job de Lange schreef:

  Hallo Hans,
  hartelijk dank voor het feit dat je zo’n leuke website heb gemaakt waarvan amateur fotografen als ik kunnen leren en genieten!
  Ik zag dat jij nogal wat artikelen/ blogs/posts aan Lightroom heb besteed. Dat is heel fijn, want ik was net aan het overwegen om Lightroom voor mijn windows laptop aan te schaffen omdat daar meer bewerkingsmogelijkheden in zitten dan in het simpele Picasa 3, wat ik nu gebruik. Ik ben vooral een reis fotograaf, die bv. na een reis door Azie met duizenden foto’s terugkomt en die snel wil kunnen bewerken. Is er misschien een goed boek over Lightroom te vinden, op grond waarvan ik kan beoordelen of Lightroom voor mij geschikt zou kunnen zijn?
  Misschien kun je me een korte tip geven. Alvast heel hartelijk dank!!
  hartelijke groet,
  Job de Lange

  ps. ik ben ook op zoek naar een nieuwe systeemcamera, omdat de body van mijn Olympus E-PL3 definitief defect is geraakt. Weet jij misschien een goede website of andere informatiebron waar ik goede adviezen of reviews over (systeem)camera’s kan vinden? Ik denk overigens primair aan de de aanschaf van een Olympus E-PL5 of E-PL6 of E-PL7 body, omdat ik dan mijn 14-150 mm objectief kan blijven gebruiken……..iedere tip is welkom…..opnieuw: alvast erg bedankt!!

 2. Hans Frederiks schreef:

  @Job de Lange Voor leuke boeken over Lightroom kun je terecht bij Van Duuren Media. Er is bijvoorbeeld Ontdek Lightroom CC & 6 van hand van Pieter Dhaeze en mijzelf.
  Er zijn veel Engelstalige sites met informatie over het soort camera’s die jij zoekt.
  http://www.dpreview.com/
  en
  http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/blog_index.html
  zijn twee goede sites.

 3. Thephonelab schreef:

  Thanks voor het interessante artikel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.