Mooie afdrukken? Laat de printerdriver het maar opknappen!

Hans Frederiks

Hans Frederiks is journalist en fotograaf en redacteur van het blog van computercreatief.nl. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van computer, van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie, wat onder andere te zien is op www.thefredlees.com. Zijn panorama’s zijn te koop bij www.panoramawarehouse.com. Zijn verdere werk vind je op hansfrederiks.com.

2 reacties

  1. Henk Gianotten schreef:

    Ja, de geschetste werkwijze kan ideaal zijn als je bekende apparatuur en bekende materialen gebruikt én als beide gedurende lange tijd consistent blijven. De clou zit – denk ik – in de nadrukkelijke suggestie om je beeldscherm niet te gebruiken om te beoordelen. Mét scherm moet je gewoon op de icc-techniek gebruikte profielen koppelen en dat kan beslist niet met niet-gestandaardiseerde (meestal unieke) oplossingen van printerboeren. Zolang je geen scherm gebruikt en bekende materialen/printercombinaties kan het. Anders beslist niet.

  2. Pieter van Halsteren schreef:

    Ik koop om de half jaar een nieuwe printer. Ik heb wat dat betreft echt veel ongeluk. Ze blijven maar kapot gaan. Ik denk dat ik maar een hele dure printer ga halen de volgende keer en dan maar hopen dat die lang mee gaat!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.