Over dit blog

blog.computercreatief.nl is een dagelijks blog en een uitgave van uitgeverij Van Duuren Media, uitgever van boeken over computers en creatieve software en boeken over camera’s en fotografie. Het blog is een actuele aanvulling op de boeken. Met dit blog hebben we de mogelijkheid om de lezers van onze boeken actueler, breder en dynamischer te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hard- en software, fotografie en camera’s.

Wat kun je verwachten op dit blog? Je vindt er dagelijks actueel nieuws, nieuws over de laatste versies van software, over de nieuwste camera’s, over nieuwe versies van besturingssystemen als Windows of Mac OSX, iOS, Android. Je krijgt tips en leert trucs over Photoshop, Lightroom  en al die andere applicaties uit de Creative Cloud . Je leert beter fotograferen aan de hand van tutorials van de auteurs van de boeken van van Duuren Media. Ook zijn er van tijd tot tijd interviews met de makers van die software en hardware en de schrijvers van de boeken.
Uiteraard horen we graag wat je vindt van dit blog! Mail naar hans@computercreatief.nl of reageer onder de blogposts.

Privacyverklaring

Het ComputerCreatief-blog is onderdeel van de activiteiten van Van Duuren Media B.V.  We hanteren op dit blog de privacy-regels die voor Van Duuren Media B.V. zijn opgesteld. Je kunt ze HIER vinden.

Wie schrijven er op dit blog?

Hans Frederiks
Hans Frederiks is journalist en fotograaf en hoofdredacteur van blog.computercreatief.nl. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van computers, van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie, wat onder andere te zien is op www.thefredlees.com, het blog dat hij samen met zijn vrouw heeft. Zijn panorama’s zijn te koop bij www.panoramawarehouse.com. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

Pieter Dhaeze
Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven. Zijn website vind je HIER. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

Eduard de Kam
Eduard de Kam is eind jaren 1970 begonnen met fotograferen, vooral nieuws en andere gebeurtenissen. In 1982 maakt hij een documentaire-opdracht van het Rijksmuseum. Daarna zijn er allerlei andere fotografische activiteiten. Sinds 1990 volgt hij de ontwikkelingen van de digitale fotografie voor het tijdschrift P|f. In 2000 is hij mede-oprichter van het NIDF (www.nidf.nl) om de Nederlandse beroepsfotografen op de hoogte te houden van de digitale mogelijkheden. Hij is actief als schrijver van technische boeken op fotografisch gebied, hij geeft workshops en is expert op het gebied van kleurbeheer en het herkennen van fotomanipulatie. Zijn website vind je HIER.

Ronald Smit
Ronald Smit kan dankzij een combinatie van een elektronica- en een journalistieke opleiding (afstudeerrichting radio en nieuwe media) technische zaken op een heldere en eenvoudige manier uitleggen. Zijn jarenlange schrijfervaring voor onder meer Computer Idee geeft u al snel de ‘aha-erlebnis’ waar u wellicht al zo lang naar op zoek was. En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.