Windows 10 instinkertje: vermijd de standaardinstellingen!

Ronald Smit

Ronald Smit kan dankzij een combinatie van een elektronica- en een journalistieke opleiding (afstudeerrichting radio en nieuwe media) technische zaken op een heldere en eenvoudige manier uitleggen. Zijn jarenlange schrijfervaring voor onder meer Computer Idee geeft u al snel de 'aha-erlebnis' waar u wellicht al zo lang naar op zoek was. En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen.

4 reacties

 1. koosgroen schreef:

  ben het er mee eens.

 2. Bjørn Suerink schreef:

  Ik heb Windows 10 geinstalleerd en doe nooit de standaard installatie, dus ik kwam deze vragen al tegen en heb ze uitgeschakeld. Wat ik wel merkte was dat Bluetooth was aangezet. Wanneer ik deze uit wilde zetten ging het systeem nadenken en werd het automatisch weer aangezet. Ik heb mijn hardware daarom uitgeschakeld. Wanneer ik nu gebruik wil maken van Bluetooth en weer wil stoppen moet ik telkens de hardware uitschakelen of inschakelen? Ik hoop dat deze bug ook spoedig opgelost wordt.
  Ook deed mijn nieuwe Wifidriver het niet en moest ik met een netwerkkabel een oudere driver installeren. Nu werkt het prima.
  Update van mijn NVidea grafischekaart moest ook 2 keer. Ik weet niet of ik 2 keer een nieuwe versie heb geupdate of 2 keer de zelfde, maar ik weet wel dat ik 3 keer opnieuw heb moeten opstarten voordat ik weer gewoon scherm kreeg en kon instellen.
  Nu dat allemaal opgelost is, heb ik nog geen nieuwe problemen meegemaakt.
  Wat ik me wel afvraag is of er nog een update komt van Vista naar 7 of 8. Nu heb ik telkens problemen met Websites omdat ik met Vista niet hoger dan IExplorer 9 kan upgraden.

 3. Wim Walraven schreef:

  Ik krijg ook mail van Gizmo en die waarschuwt ook tegen het Windows 10 automatische instellen van ongewenste opties.
  “Understanding and Dealing with the Windows 10 Privacy Issue”
  Kan er een installatielijst gemaakt(+ updates) gemaakt worden
  Die men voor W10 aanschaffing naast de computer kan leggen om een checklijst langs te gaan bij installatie.
  En zijn eenmaal ingestelde waarden weer te veranderen als meer onkruid opduikt?

 1. 5 augustus 2015

  […] nuttige informatie voor de Win10-gebruikers: http://blog.computercreatief.nl/wind…dinstellingen/ BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II – […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.